در مضرات ریاضیات!

January 10, 2007 12:53 AM

تا به حال فکر کرد‌ه‌اید این علم ریاضی چه‌ مضرات وحشتناکی دارد!؟ یعنی هیچ می‌دانید ما معلم‌های ریاضی چه ظلمی است که داریم در حق بشریت می‌کنیم!؟ می‌گویید چه‌طور؟ این صحبت‌های امام محمد غزالی را بخوانید تا خودتان دستگیرتان شود:

«كمياب است كسی كه در علم رياضی مطالعه و تعمق كند و از دين منحرف نگردد و لگام تقوی را از سر برنياورد.»

یا در جای دیگر:

«... اگر چيزی سودی تنها و زيان‌هايی بسيار دارد، جايز نيست برای آن يك منفعت خود را به زيان‌های بسيارش دچار كرد، چنان كه شراب بلاشكّ در تعديل مزاج و تقويت طبع و دِماغ [ذهن] و قمار در تشحيذ [جلا دادن] خاطر مؤثر است و با اين حال هر دو حرام‌اند و حتی مداومت در بازی شطرنج با آن‌كه ذهن را نيرومند می‌سازد، ممنوع و محظور است و همچنين است نظر در علم اقليدس و المجسطی و دقائق حساب و هندسه، و رياضت در آن‌ها كه خاطر را تشحيذ و نفس را نيرومند می‌كند، و با اين حال ما آن را به سبب يك آفت كه در پی دارد منع می‌كنيم، زيرا از مقدمات اين علوم است كه مذاهب فاسدی در پی دارد و اگرچه در خود علم هندسه و حساب مذهب فاسدی كه متعلق بدان باشد وجود ندارد، ليكن می‌ترسم كه به آن منتهی گردد.»

ملاحظه فرمودید!!!؟

پی‌نوشت:
ممنون از ف. آشنای عزیز که این‌ افاضات غزالی را به من نشان داد. (اگر احیاناً گذرتان خورد! مقدمه‌ی کتاب هندسه 2 اندیشه‌سازان را بخوانید که بسیار جالب است.) البته به‌نظرم اصل این جملات در کتاب «ما چه‌گونه ما شدیم؟» نوشته‌ی صادق زیبا کلام آمده باشد. کتابی که خدای را شکر در دولت احمدی‌نژاد مجوز چاپ نگرفت!